Ons verhaal

Wij zijn Galerie Charlie, een online kunstgalerie van de nieuwe generatie. Zo maken we deel uit van een internationale nieuwe beweging van kunstgaleries die het anders willen doen. Denk hedendaagse kunst, maar dan laagdrempelig en transparant. Denk online, maar dan met fysieke expo’s en atelierbezoeken bij de kunstenaars. Ons doel: drempels die je ervaart bij kunst wegwerken. En de klassieke marktcodes door elkaar schudden.

Nieuw in België

Wat Galerie Charlie wil doen? Je een alternatief bieden dat nog niet bestaat in België. Als je je thuis wilt omringen met kunst dan heb je een paar opties: je haalt een print of replica in huis die je dan inkadert terwijl je veel liever een origineel werk wilt. Of je hangt een schilderij omhoog van je nonkel die toevallig ook amateurkunstenaar is en dingen maakt die geen pijn doen aan de ogen. Je kan ook een kunstwerk huren dat dan niet écht van jou is. De laatste optie: je blijft op kale muren kijken omdat wat je graag ziet onbetaalbaar is. Of je denkt dat het onbetaalbaar is omdat je de prijs niet durft te vragen.

Van A tot Z

Al die drempels waar we zelf al jaren tegenaan botsen vormen de basis van deze online kunstgalerie. We hopen ze allemaal voor jou te kunnen wegwerken en als je dat wenst gaan we nog een stapje verder door je van A tot Z te begeleiden. Van advies bij de keuze van een werk op maat van je interieur, persoonlijke smaak en budget tot verzekerde levering en installatie thuis.

Wie wij zijn

En wie is dat, wij? Dat ben ik, Hilke Charels, en de hedendaagse kunstenaars die ik vertegenwoordig: Ines Thora, Nina Plantefève-Castryck, Frie J. Jacobs, Annick Vandecappelle, Ronny Broeckx, Bénédicte Faure, Marinda Vandenheede, Jo Michiels, Babette Cooijmans en Fee Veraghtert. Heb je zin om eens kennis te maken of om een van de kunstenaars te ontmoeten? Stuur gerust een mail. Je bent heel welkom in onze galerieruimte in het centrum van Mechelen.

Ontdek onze catalogus