Ronny Broeckx

In zijn werk is Ronny Broeckx altijd op zoek naar beelden die zich ergens tussen het abstracte en het figuratieve bevinden, tussen het vormloze en het herkenbare. Ronny Broeckx maakt enkel gebruik van beelden die hij uit zijn geheugen oproept. Hij focust hierbij niet op één beeld maar laat zijn gedachten de vrije loop. Meer over de kunstenaar

Meer over het kunstwerk

Dit werk maakt deel uit van de reeks Little Transporters waarbij Ronny Broeckx kunstwerken maakt van verpakkingsmateriaal. Een groot deel van ons leven verplaatst zich tegenwoordig in een doos. We bestellen alsmaar meer online en laten het in dozen thuis leveren. Ronny Broeckx wou iets doen met deze nieuwe manier van leven.

Leveringsinformatie

Voor de bescherming van onze kunstwerken werken we niet met koerierdiensten. Je kan het kunstwerk komen ophalen in onze galerieruimte in Mechelen. Hiervoor kan je een afspraak maken via de contactpagina. Of je kan een beroep doen op onze service van verzekerde levering en installatie.

Conservatie

Blootstelling aan direct zonlicht vermijden.

Elvea

van

Ronny Broeckx

Jaar

2022

Afmetingen

55 x 43 cm

Techniek

Acryl spuitverf op karton

Omschrijving

Ronny Broeckx is gefascineerd door verpakkingsmateriaal dat haast onherkenbaar wordt als je het openvouwt. Door het openvouwen verandert ook het karakter van het object: het krijgt een eigen leven, los van de inhoud en functie waarvoor het ooit bestemd was. Het verliest zijn functionaliteit en vestigt tegelijk de aandacht op zichzelf, waardoor het een nieuwe functie krijgt. Door het materiaal te bewerken probeert de kunstenaar de eigenheid en contouren van het materiaal te versterken, benadrukken of juist veranderen. Het is een constant spel tussen kleur, vorm en inhoud.

600 

Beschikbaar

  • Uniek kunstwerk
  • Voorzien van echtheidscertificaat

Geen tijd om je kunstwerk in Mechelen te komen halen of zelf te installeren? Wij voorzien verzekerde levering en installatie bij jou thuis. Om onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken leveren wij 2x per maand in heel België.

Vrijblijvend kunstadvies

Ben je op zoek naar een kunstwerk voor een bepaalde ruimte, maar weet je niet wat goed zou passen?
Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in. Dat kan telefonisch, online of in de galerieruimte.